IX. Local Heroes Szerepjáték Találkozó

Találkozó ideje:

2015-06-21 09:00:00

Helyszín

Schönherz Zoltán kollégium 1117 Budapest, Irinyi József utca 42. (Térkép)

Nevezési díj

1500 HUF/fő

Tudnivalók

 

Csapatok

Az optimális csapatlétszámot azért 4 főben határoztuk meg, mert a nagyobb létszámú csapat tapasztalataink szerint csak nehezíti a KM feladatát, és a játékosok csak egymás elől vennék el az értékes és rövidre szabott játékidőt, 3 fősnél kisebb csapatok pedig gyakran nehezebben küzdenek meg az előttük álló próbákkal. Ennek ellenére volt már versenyeinken hétfős csapat is, és semmi akadályát nem látjuk, ha az optimálisnál nagyobb létszámú csapattal kívántok indulni.

Karakterek és előtörténeteik

A karakterek és azok előtörténeteinek elküldése nem feltétele a regisztrációnak. Amint eldöntöttétek, hogy szeretnétek részt venni a találkozón, nyugodtan regisztrálhattok. Ezt követően a karakterlapokat és a leírásokat bármikor elküldhetitek nekünk, lehetőleg 2015. június 18. csütörtök éjfélig, hogy mesélőtök időben megkapja azokat és fel tudjon belőletek készülni. A karakterlapok elküldése mindenkinek kötelező, hogy még a találkozó előtt fény derüljön az esetleges problémákra. Előtörténetek küldése nem kötelező ugyan, de mindenkinek erősen ajánlott, a pontozás és saját játékélményetek szempontjából is. A mesélő munkáját, és a mese színesítését és rátok szabását nagyban segíti, ha nem pusztán a karakterekről írtok egy élettörténetet, hősi éneket, anekdotát, jellemző helyzetet vagy száraz tényeket, hanem a csapat mint egység előéletét is feldolgozzátok, vagy ha ilyen nincs, akkor egy remek ötletet szolgáltatnátok arra, hogy miért is kalandoznak együtt a karakterek, és miért nem vágják el egymás torkát az első adandó alkalommal (vagy amennyiben pont ez a céljuk, ezt a lehetőséget sem árt előre megemlíteni a kalandmesternek).

A karakterlapokat és az esetleges írásaitokat kérjük küldjétek el a localheroesch@gmail.com e-mail címre. Mivel a verseny során a szerepjátékot és a karakterek kijátszását díjazzuk elsősorban, ezért a színes előtörténet és ennek kijátszása is kedvezően befolyásolhatja a döntésünket.

Karakteralkotás

A karaktereket 6. szintre készítsétek el, mindkét rendszer szerint.

A verseny során használt karakteralkotás ezúttal a többetek által ismert és elismert Bajnokalkotás legújabb verziója, mely a Krónikák versenyein használatos, külön köszönet Gulandronak, aki a rendelkezésünkre bocsátotta. A karakteralkotás legutolsó verzióját itt találhatjátok, mindkét módon (karakterlapon vagy a program által) elkészíthetitek karaktereiteket. Természetesen bár ez egy folyamatosan csiszolt rendszer, a karakteralkotó szoftvernek lehetnek problémái, melyek részben ismertek is, ezekről is az oldalon tájékozódhattok.

UTK rendszerben természetesen a könyv karakterkészítését kövessétek. 

Tervezett program

09:00 - 09:30 Kapunyitás és regisztráció
09:45 - 10:00 Megnyitó Ifjú Stukor prezentálásában
10:00 - 18:00 Szerepjáték
18:00 - 18:45 Pontozás
18:45 - 19:00 Eredményhirdetés

(a programváltozás jogát fenntartjuk)

További információk

A találkozóval kapcsolatos letölthető anyagok, a nevezés részletei és minden egyéb szükséges információ megtalálható ezen az oldalon, de természetesen várjuk kérdéseiteket, véleményeiteket, észrevételeiteket a localheroesch@gmail.com e-mail címen!