VIII. Local Heroes Szerepjáték Találkozó

Találkozó ideje:

2014-03-29 09:00:00

Helyszín

Schönherz Zoltán kollégium 1117 Budapest, Irinyi József utca 42. (Térkép)

Nevezési díj

1000 HUF/fő

Tudnivalók

Csapatok

Az optimális csapatlétszámot azért 4 főben határoztuk meg, mert a nagyobb létszámú csapat tapasztalataink szerint csak nehezíti a KM feladatát, és a játékosok csak egymás elől vennék el az értékes és rövidre szabott játékidőt, de természetesen ettől eltérő létszámú csapatok jelentkezését is szívesen fogadjuk.

Pontozás

A Kalandmesterek a modulmegoldást és a szerepjátékos teljesítményt pontozzák előre meghatározott, egységes szempontok alapján egy közös megbeszélésen. A verseny ideje alatt pontozóbírók járnak majd körbe, akik az objektivitás érdekében módosíthatják a Kalandmester által adott pontszámot. Ezen kívül a karakterek előtörténetei is részét képezik az értékelésnek.

Karakterek és előtörténeteik

A karakterek és azok előtörténeteinek elküldése nem feltétele a regisztrációnak. Amint eldöntöttétek, hogy szeretnétek részt venni a találkozón, nyugodtan regisztrálhattok. Ezt követően a karakterlapokat és a leírásokat bármikor elküldhetitek nekünk, lehetőleg 2014. március 27. csütörtök éjfélig, hogy mesélőtök időben megkapja azokat és fel tudjon belőletek készülni. A karakterlapok elküldése mindenkinek kötelező, hogy még a találkozó előtt fény derüljön az esetleges problémákra. Előtörténetek küldése nem kötelező ugyan, de mindenkinek erősen ajánlott, a pontozás és saját játékélményetek szempontjából is.

Kérjük, segítsd a mesélőd felkészülését azzal, hogy követed az alább leírt kéréseket:

Az előtörténetek esetén elsősorban nem az irodalmi készséget vesszük figyelembe. Természetesen mindig élvezetes novella vagy rövid elbeszélésként megírt előtörténeteket olvasni, de ez egyáltalán nem elvárás, sőt! Sokkal fontosabb, hogy a karakterek személyiségéről, jelleméről, jellemvonásairól, viselkedéséről adj képet a KM-nek, ezekre fektesd a hangsúlyt! A mesélő azt is figyelni fogja, hogy a játék során mennyire sikerült azt a karaktert megeleveníteni, amit az előtörténetedben megfogalmaztál.

A karakter előtörténeténél nem szabunk szigorú formai kötöttséget vagy terjedelmi korlátozást, de a hozzávetőleges hosszúság kb. egy gépelt oldal Times New Roman 12-es betűtípussal és tartalmaznia kell a karakterek nevét, kasztját, faját, életkorát, szintjét és az esetlegesen felvett előnyeit és hátrányait is. Ezen felül lehetőleg egy-két oldal foglalkozzon a csapat közös előtörténetével is. Az írásaitokat kérjük küldjétek el a localheroesch@gmail.com e-mail címre.

Karakteralkotás és elismerések

A mostani versenyünk kalandmodulját Amundnak köszönhetjük, így karaktereitek megalkotásához ezúttal a Krónikák.hu által használt Tetemre hívás típusú karakteralkotás szabályait kell alkalmaznotok. Ez többek között azt is jelenti, hogy a felsorolt korábbi kalandokon részt vett karaktereitek előnyben részesülnek. A karakteralkotási útmutatóban említetteken kívül a 35. ynevi vándorlás is része az elismeréseknek és kapható belőle tapasztalati pont (http://kronikak.hu/?page_id=329).

Az útmutatót megtalálhatjátok a lap alján a Letölthető anyagok között.

Tervezett program

09:00 - 09:30 Kapunyitás és regisztráció
09:45 - 10:00 Megnyitó
10:00 - 18:00 Szerepjáték
18:00 - 18:45 Pontozás
18:45 - 19:00 Eredményhirdetés

(a programváltozás jogát fenntartjuk)

Letölthető anyagok

 
Tartalom Típus Méret Feltöltve
Karakteralkotási útmutató pdf 594.54 KB 2014-03-19 18:23:43
Hálóvetés - hangulatkeltő novella pdf 104.99 KB 2014-03-20 11:52:56
A nagymester - a találkozó kalandmodulja pdf 6.85 MB 2014-04-03 00:07:06
 

További információk

A találkozóval kapcsolatos letölthető anyagok, a nevezés részletei és minden egyéb szükséges információ megtalálható ezen az oldalon, de természetesen várjuk kérdéseiteket, véleményeiteket, észrevételeiteket a localheroesch@gmail.com e-mail címen!